Šī vietne izmanto sīkdatnes. Turpinot izmantot šo mājas lapu, nemainot sava tīmekļa pārlūka sīkdatņu iestatījumus, Jūs piekrītat, ka mēs izmantojam sīkdatnes.

Lai uzzinātu vairāk, iepazīstieties ar mūsu sīkdatņu lietošanas noteikumiem.

Palīdzība

Ledusskapji

Atrodiet ēnainu vietu, kurā novietot ledusskapi. Regulāri to pārbaudiet. Izmantojiet jaunu pieeju pārtikas produktu sasaldēšanai. Šie padomi var ietekmēt jūsu ledusskapja energoefektivitāti.

Piedomājiet pie tā, kur novietojat ledusskapi
• Elektroenerģijas patēriņu var būtiski samazināt, novietojot ledusskapi vēsākā vietā — nenovietojiet to blakus
siltuma avotiem, piemēram, cepeškrāsnīm un radiatoriem vai arī tiešos saules staros. • Apsveriet ledusskapja izolēšanu no apsildāmām sienām vai grīdām.

Atkausēšana
• Bieža atkausēšana nodrošinās tīru dzesētāju bez bieziem ledus slāņiem, ļaujot tam darboties vēl efektīvāk. Atkausēšana ir jāveic, kad ledus slāņa biezums ir sasniedzis 3–5 mm biezumu.

Durvju aizvēršana
• Nomainiet ledusskapja durvju blīves, kad jums šķiet, ka durvis kārtīgi neaizveras.
• Noslaukiet no ledusskapja putekļus. Kondensators ledusskapja aizmugurē un vieta zem ledusskapja ir jāuztur tīri no putekļiem un pārtikas produktu atliekām
• Neturiet durvis ilgi vaļā un pārāk bieži neviriniet tās. Silts gaiss iekļūst nodalījumā un izraisa nevajadzīgu kompresora ieslēgšanos
• Pārbaudiet, vai nekas netraucē ledusskapja durvīm pilnībā aizvērties
• Daudzas Electrolux iekārtas ir aprīkotas ar atvērtu durvju trauksmes funkciju.

Vispirms atdzesējiet.
• Karstus ēdienus vispirms vajadzētu atdzesēt pirms likšanas ledusskapī. Tvaiks veicina apledojuma veidošanos dzesētājā. Taču veselības un higiēnas apsvērumu dēļ neturiet ēdienu istabas temperatūrā pārāk ilgu laiku
• Atkausējiet sasaldētus produktus ledusskapī. Šādi tiek panākta drošāka atkausēšana un optimāla ledusskapja izmantošana
• Piemērota temperatūra ir diapazonā no 4 līdz 5 °C.

Sasaldēšana
• Pārtika, kuru paredzēts sasaldēt (kad tā atdzesēta), pirms ievietošanas saldētavā ir jāpatur ledusskapī
• Izvairieties no nevajadzīgas sarmas veidošanās nodalījumā, ievietojot visus saldējamos produktus hermētiskā iepakojumā.
• Piemērota temperatūra ir -18°C līdz -20°C robežās.